CRM
5 min čtení
Rozhovor s Bc. Václavem Brožem
25.10.2022

Na trhu působíme již více než 7 let a za tu dobu jsme pomohli mnoha naším odběratelům leadů navýšit objemy obchodů. Na základě úspěšné spolupráce jsme se rozhodli začít pro Vás připravovat rozhovory s poradci, kteří jsou ochotní se podělit o svoji zkušenost s našimi leady. V dnešním rozhovoru jsme si o této problematice povídali s Bc. Václavem Brožem.

Pane Broži, jak dlouho se problematice finančního poradenství věnujete?

V oblasti finančního poradenství se pohybuji již řadu let a poslední 2 roky působím v Allianz pojišťovně.

Jaké výhody přináší spolupráce s Patron finance?

Je to pro Vás, jako pro finančního poradce, výhodné?   Naše spolupráce zatím trvá pouze krátce, již za tu dobu jsem zlepšil své obchodní výsledky a jako obchodník mám vyšší produkci, a tedy i provize. Dosavadní spolupráce tak překonala mé očekávání, jelikož jsem se ze 30 leadů na životní pojištění dohodl na spolupráci s 8 klienty, což mi v provizích vygenerovalo několikanásobek investice v prvním měsíci. Kromě přímých obchodů z leadů jsem dostal 5 doporučení na další klienty. Myslím, že by všem obchodním zástupcům určitě v práci pomohlo, aby leady od Patron finance odebírali také.

To jsou skvělé výsledky na prvním odebraném balíčku leadů a gratulujeme k navýšení produkce! Je pro Vás, jakožto zástupce jedné pojišťovny, složitější navázat vztah s klientem?

Klienti často očekávají, že dostanou srovnání od více pojišťoven. Každý klient má nějaký cíl -  nejnižší cenu, nejvyšší plnění nebo chce mít všechny své produkty „pod jednou střechou“. Nechci zde tvrdit, že Allianz pojišťovna je nejlepší, ale pokud bych si to nemyslel, tak bych pro ni nepracoval. Každopádně pro klienta dokážu jako interní zástupce jedné pojišťovny zajistit mnoho výhod a slev, oproti běžným makléřům, kteří externě spolupracují s více pojišťovnami. Nemyslím si tedy, že bych byl v nevýhodě oproti jiným poradcům, jen je potřeba klientovi srozumitelně odprezentovat, co mu mohu nabídnout. Dobře odprezentovat svoji službu musí ve finále každý poradce, jinak klient nebude mít důvod se s ním potkat.

Jak hodnotíte kvalitu poskytnutých leadů a jak dlouho Vám trvá dotáhnout obchody s klienty?

Nakoupil jsem neprovolané leady, takže víceméně platí to, co mi na začátku říkal zástupce Patron finance. Tedy, že přibližně třetina poptávek je odpad - klienti nezvedají telefon nebo nemají zájem cokoliv řešit. S další třetinou se dá komunikovat, ale je to s nimi složitější a na delší, většinou osobní jednání. No a poslední třetina jsou fajn lidi, kteří tu poptávanou službu aktivně a aktuálně řeší, a na tuto třetinu jsem se nejvíce zaměřil a rád se s nimi dále potkávám osobně v rámci klientského servisu.

U třetiny nejlepších poptávek (10 kusů) jsem se s 8 klienty dohodl na spolupráci do 2 měsíců. Z dalších leadů tam pravděpodobně do budoucna ještě něco dopadne, ale zatím nedokážu určit kolik klientů a za jak dlouho.

Co by měl zájemce o naše leady očekávat a jak celý proces probíhá?

Životní pojištění i hypoteční úvěry jsou velmi komplexní záležitosti a jejich sjednání zabere čas. Nelze tedy očekávat výsledky hned a je proto zapotřebí být trpělivý. Přestože může být několik prvních leadů bez výsledku, vytrvalost se vyplatí.

Celý proces začíná samotným pořízením leadů, jakmile je dohodnuta spolupráce a její parametry, od Patron finance obdržíte přístupové údaje do svého CRM účtu, kde najdete vše přehledně na jednom místě. V CRM disponuje kromě velmi uživatelsky příjemného prostředí také blokem, kde naleznete praktické články nejen na práci s leady. Po celou dobu spolupráce jsou Vám navíc k dispozici zástupci Patron finance, kteří Vám kdykoliv pomohou. Ze své zkušenosti mohu potvrdit, že individuální přístup je ze strany Patron finance samozřejmostí. Mě v Allianz například pomohli s rozvržením poskytování leadů i plateb přesně dle našich možností.

Děkujeme Vám za rozhovor. Vypadá to, že jste s našimi leady spokojen.

Ano, jsem spokojen a spolupráci s Vámi mohu jedině doporučit.

Chcete se i Vy podělit o svoji zkušenost s našimi leady? Pak nám napište na info@financnipatron.cz a domluvíme s Vámi podrobnosti.

Recenze

“Odběr leadů od Patron finance mohu jen doporučit. Přestože naše spolupráce zatím trvá pouze krátce, dokázal jsem již čtyřnásobně zhodnotit své investice do leadů a zlepšil své obchodní výsledky natolik, že mohu očekávat povýšení a mám čas věnovat se ve své práci hlavně klientům, kteří moje služby ocení a také dosáhnou na maximální výhody u naší Allianz. Dosavadní spolupráce tak překonala mé očekávání. Myslím, že by našemu oddělení prospělo, aby leady od Patron finance odebírali také další finanční poradci.” Bc. Václav Brož, Allianz
Mohlo by Vás také zajímat
Orientujte se ve financích
s PAFI od Patrona
  • 800+ finančních poradců k dispozici
  • Propracovaný videokurz finanční gramotnost
  • Vzdělávání ve financích kdykoliv a kdekoliv
  • Vzdělávací obsah, poradna i finanční kalkulačky – vše na jednom místě
  • Poradenství osobně, online i po telefonu